2014. február 12., szerda

Madal Cafe

A Madal Cafe like-olja az ajánlónkat. Az érzés kölcsönös! 


Miért szeretünk a Madalba járni? Nem csak azért mert ott lakunk az egyik házban, hanem ami elsőre megfogja az embert, mát kívülről is, az a végtelen nyugalmat árasztó bútorzat. Jó lehet annak az embernek lenni, akinek a lelke reprezentálódik a kávéző belső design-ban. Én amúgy is az olyan kávét szeretem, amilyen színűek a bútorok. A nagy tejeset, ami Cserpes tejből készül. A Madal titka amúgy a kézművességben rejlik. Honlajukon olvashatjátok, hogy jut el a cserjétő a csészénkig a kávé, idézem:

1. A farmereknek az átlagnál négyszer annyit fizetünk, hogy
csak az érett piros kávé termést szedjék le, ezáltal a legjobb
kávészemeket kapjuk a “speciality” kávénkhoz.

2. Kézműves pörkölő mestereink (egyik Közép Angliai, másik Bécs
melletti) a zöld kávét kis adagokban, hosszú ideig és alacsony
hőmérsékleten (max 220 C) pörkölik, az első “crack”-ig, hogy az
olajok és a teljes aroma a kávészemben maradjanak.

3. A kávénk heti rendszerességgel érkezik kézműves pörkölőnktől
a kávézónkba, hogy mindig friss kávét adhassunk ki.

4. Mazzer ™ örlőink naponta vannak állítva minden egyes kávéhoz.

5. A tisztított vizzel működő Dual Boiler rendszerű La Marzocco™
kávégépünk gondoskodik a megfelelo víz homérsékletrol és víznyomásról.

6. Kézmuves Cserpes tejet használunk tejes italainkhoz.

7. Szakképzett baristáink gondoskodnak arról, hogy a
kávébabokból a tökéletes csésze kávét állítsák elő.

Számomra az is nagy élmény, hogy üzletfilozófiájukban messzemenően tükröződik a korrektség. Egyrészről nem zsákmányolják ki a termelőket, másrészről nem akarják a konkurenciát eltiporni, hanem közös képeslapon hirdetik magukat a többi kézműves kávézóval, mint az Espresso Embassy. vagy a Fekete, és a My Little Melbbourne. Ami szintén jó még a Madalban, hogy ha már a Katona József utcai sütődében elfogyott a croissant, akkor náluk meg kaphatunk. Egy kritikát azért megfogalmaznék. Értem, hogy a készítés is művészet, de néha annyira örülnék, ha gyorsabb lenne a kiszolgálás. 
Mivel kávézóról van szó, kár is lenne elvárni őlük, hogy reggeliző helyként működjenek, holott Újlipótban volna rá kereslet, mert a Briósnak nagyobb a füstje, mint a lángja, inkább cukrázdák vannak, úgyhogy aki reggelizni szeretne elballag a KINOig, vagy a Szendzsóig.
Hajrá Madal! Időről időre beszámolunk majd izgalmas újdonságaitokról.